Nelum

MEDITATIE VOOR KINDEREN

Een kind krijgt iedere dag veel prikkels te verwerken. Al die informatie leidt tot gedachten en emoties, waar je als klein jong mens maar mee moet zien om te gaan. Meditatie is een eenvoudig middel om kinderen daarbij te helpen. Het is voor kinderen een manier om te ontspannen. Kinderen die al jong leren mediteren nemen dit de rest van hun leven mee. Ze leren om te gaan met hun emoties of angsten, hoe ze zich kunnen ontspannen, gefocust kunnen blijven, hun eigen energie bij zich kunnen houden en orde kunnen scheppen in de drukte in hun hoofd. Kortom: in contact komen met zichzelf.

LESSEN

Tijdens de kindermeditatielessen kunnen kinderen lekker ontspannen in een sfeervolle ruimte. De meditatieoefeningen worden op een thematische en speelse manier aangeboden en afgesloten met een ontspanningsoefening. Tijdens deze eindontspanning neem ik de kinderen mee op reis met een zogeheten geleide- droomverhaal. Liggend onder een warme deken begeleid ik de kinderen door het voorlezen van een droomavontuur op een ontspannen manier naar het einde van de les.  De les wordt afgesloten met een creatieve activiteit.

In de les worden onder andere de volgende oefeningen gedaan die het thema en het droomverhaal begeleiden en ondersteunen: warming-up, massage, concentratie oefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga, mindfulness, mandala maken en zintuigoefeningen. Allemaal om het inlevingsvermogen te vergroten. Hierdoor maken kinderen makkelijker contact met hun innerlijke zelf.

De positieve werking van kindermeditatie:

  • Meer innerlijke rust
  • Verbetering nachtrust
  • Verbetering concentratie
  • Betere omgang met stress
  • Bevordering creativiteit en enthousiasme
  • Bewustwording van lijf en emoties